Plněná sekaná recept
Plněná sekaná bude nejlepší s bramborovou kaší politou máslem. A další možnost jsou vařené brambory nebo bramborový salát.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 5 vajec
- 500 g mletého masa
- 1 cibule
- 40 ml mléka nebo vody
- 200 g anglické slaniny
- 3 lžíce strouhanky
- 3 stroužky česneku
- špetka majoránky
- špetka mletého černého pepře
- špetka soli
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Dvě vejce uvaříme na tvrdo a oloupeme. V míse smícháme mleté maso s nadrobno nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, třemi syrovými vejci, strouhankou a mlékem. Přidáme majoránku, pepř a sůl a vypracujeme těsto.
Na velký plát alobalu naskládáme plátky anglické slaniny a na ně rozprostřeme maso tak, aby šlo zabalit do rolády. Doprostřed pak položíme uvařená vejce a na tenké plátky nakrájenou papriku.
Vytvoříme šišku sekané zabalenou do alobalu, přeneseme ji na plech nebo pekáč a v předehřáté troubě pečeme 70 až 90 minut.