Smažené vepřové kotlety a kapary recept
Smažené vepřové kotlety a kapary podáváme s brambory nebo s bramborovou kaší. Na každou kotletu můžete položit i plátek citronu.
Ingredience receptu
- 4 vepřové kotlety
- 2 vejce
- 150 g hladké mouky
- 150 g strouhanky
- 50 g másla
- 3 lžíce kaparů
- mletá černý pepř
- mořská sůl
- olivový olej na smažení
Způsob přípravy
Každou kotletu na okraji několikrát nařízneme, aby se při smažení nezkroutila. Pak kotlety naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Vejce rozšleháme v misce s lžící vody.
Připravené kotlety obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Ve vyšší pánvi je zvolna smažíme na oleji z obou stran dozlatova.
Mezitím si v rozpuštěném másle prohřejeme kapary. Každou kotletu pak na talíři tímto kaparovým máslem přelijeme.