Vegetariánské karbanátky recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí2 porce

Karbanátky bez masa? Proč ne! Masa je v našich jídelníčcích tak jako tak příliš, a proto není od věci si od něj občas odpočinout. Karbanátky z ovesných vloček tak mohou být jeho dobrou alternativou. A ještě ušetříte!
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 100 g ovesných vloček
  • 375 ml vody
  • 40 g másla nebo rostlinného tuku
  • 1 menší cibule
  • 1 lžička čerstvé nasekané petrželky
  • 1 vejce
  • sůl
  • pepř
  • Na trojobal:
  • hladká mouka
  • 1 vejce
  • 1 lžíce mléka
  • strouhanka
  • tuk na smažení


Způsob přípravy

Vodu nalijeme do hrnce a svaříme ji s 30 g másla. Přisypeme ovesné vločky a směs povaříme 15 - 20 minut. Poté necháme vychladnout.

Na pánvi rozpustíme zbylé máslo, osmahneme na něm najemno nakrájenou cibuli a pak ji přisypeme k vločkám. Stejně jako nasekanou petrželku, sůl, pepř a vejce.

Z hmoty vytvarujeme asi 8 vyšších placiček, které obalíme nejprve v mouce, pak je vykoupeme ve vejci rozšlehaném v mléce a nakonec je obalíme ve strouhance. Karbanátky smažíme v rozehřátém oleji dozlatova. Podáváme s čerstvou nebo dušenou zeleninou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vegetariánské karbanátky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Vegetariánské karbanátky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu vegetariánské karbanátky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vegetariánské karbanátky

Kde najít informace



×