Vegetariánské karbanátky recept
Karbanátky bez masa? Proč ne! Masa je v našich jídelníčcích tak jako tak příliš, a proto není od věci si od něj občas odpočinout. Karbanátky z ovesných vloček tak mohou být jeho dobrou alternativou. A ještě ušetříte!
(celý recept)
Ingredience receptu
- 100 g ovesných vloček
- 375 ml vody
- 40 g másla nebo rostlinného tuku
- 1 menší cibule
- 1 lžička čerstvé nasekané petrželky
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- Na trojobal:
- hladká mouka
- 1 vejce
- 1 lžíce mléka
- strouhanka
- tuk na smažení
Způsob přípravy
Vodu nalijeme do hrnce a svaříme ji s 30 g másla. Přisypeme ovesné vločky a směs povaříme 15 - 20 minut. Poté necháme vychladnout.
Na pánvi rozpustíme zbylé máslo, osmahneme na něm najemno nakrájenou cibuli a pak ji přisypeme k vločkám. Stejně jako nasekanou petrželku, sůl, pepř a vejce.
Z hmoty vytvarujeme asi 8 vyšších placiček, které obalíme nejprve v mouce, pak je vykoupeme ve vejci rozšlehaném v mléce a nakonec je obalíme ve strouhance. Karbanátky smažíme v rozehřátém oleji dozlatova. Podáváme s čerstvou nebo dušenou zeleninou.