Pražma v papilotě recept
Toto je to nejlepší co můžete s čerstvou rybou udělat. Stačí vám pár ingrediencí, které se dají také obměňovat a během třiceti minut máte na stole delikatesu, kterou si vy i vaši hosté doslova zamilujete.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 vykuchané pražmy
- 1 větší červená cibule nakrájená na plátky
- 2 stroužky česneku
- 1 čerstvá petržel
- 1 vejce
- 4 dcl bílého vína
- Na každou porci dva pečící papíry
- Sůl a citron podle chuti
Způsob přípravy
Rybu si pořádně umyjeme. Nakrájíme si cibuli na půlkolečka, česnek na plátky a petržel.
Připravíme si pečící papír a do středu položíme půlku nakrájené cibule na půlkolečka a na to dáme petržel. Rybu si opatrně na kůži nařízneme z obou stran a posolíme. Na zeleninu položíme rybu a na ní dáme česnek a celé to zalijeme bílým vínem. Připravíme se k zabalení ryby do papiloty. Důležité je každou porci zabalit zvlášť.
Rybu se směsí na pečícím papíře zavíčkujeme druhou půlkou pečícího papíru. Rozkvedlejte si do misky vajíčko a připravte si péřovou štětku. Vajíčko zde funguje jako lepidlo. Spodní pečící papír natřeme po obvodu vajíčkem. Přiklopte druhým pečícím papírem a celé to znovu přejedete po obvodu vejcem. Po obvodu ohnete papír směrem dovnitř k rybě a znovu zalepíte vajíčkem. Ideálně je papír přeložit 3 x, tak aby to celé drželo ale ryba měla prostor. Při pečení se papilota trochu nafoukne, to proto, že se ryba vaří v páře z vína.
Ryby v papilotě přeneste na plech a pečte zhruba 20-25 min na 180 stupňů.
Esteticky rybu rozbalte, ale opatrně, aby vás nepopálila pára vycházející z papiloty. Můžete servírovat, klidně v papilotě, je to velmi rustikální a neotřelé. Nezapomeňte před jídlem znovu rybu posolit a zakápnout troškou citronu.