Sendvič s tuňákovým salátem recept
Sendvič s tuňákovým salátem si můžete uchovat v mrazničce a kdykoliv pak máte po ruce chutnou a zdravou svačinu. A nebo ho můžete sníst hned.
Ingredience receptu
- 250 g tuňáka
- 1 malý bílý jogurt
- pár snítek čerstvé petrželky
- 1/4 lžičky dijonské hořčice
- 1 červená cibule
- 1/2 lžičky medu
- 1/4 lžičky sušeného česneku
- 8 plátků sendvičového chleba
- snítka čerstvého kopru
- 1/4 hrnku nastrouhané mrkve
- 1/2 lžičky citronové šťávy
- sůl
- 4 plátky tvrdého sýra
Způsob přípravy
Sendvič s tuňákovým salátem si můžete uchovat v mrazničce a kdykoliv pak máte po ruce chutnou a zdravou svačinu. A nebo ho můžete sníst hned. Ve velké míse smícháme tuňáka nakrájeného na malé kousky, jogurt, citronovou šťávu, nadrobno nakrájenou petržel a kopr. Dále přidáme nastrouhanou mrkev, dijonskou hořčici, trochu sušeného česneku, med a nadrobno nakrájenou červenou cibulku.
Podle chuti osolíme a vše důkladně promícháme. Hotovou směsí pak potřeme 4 plátky sendvičového chleba. Navrch položíme plátek sýra a vše přikryjeme druhým plátkem chleba. Pokud budeme sendviče konzumovat hned, můžeme přidat listy zeleného salátu.