Pstruh po mlynářsku recept
Pstruh po mlynářsku bude chutnat s vařenými brambory politými máslem. Můžeme přidat i čerstvý zeleninový salát. Lehké dietní a zdravé jídlo.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 pstruzi
- máslo
- hladká mouka
- sůl
- olivový olej
- omáčka:
- 1 citron
- zelená petrželka
- 3 lžíce másla
Způsob přípravy
Oba vykuchané pstruhy dobře opláchneme a ze všech stran osolíme. Pak je obalíme důkladně v hladké mouce. Ve vyšší pánvi rozpálíme olej a oba pstruhy na něm opékáme ze všech stran.
Když je maso hotové, ryby přendáme do vyhřáté mísy. Mezitím si rozehřejeme 3 lžíce másla, přidáme do něj trochu citronové šťávy a nadrobno nasekanou zelenou petrželku. Promícháme a každého pstruha pře podáváním touto omáčkou polijeme.