Steaky s třešňovou omáčkou recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Steaky s třešňovou omáčkou nás osloví tou výtečnou kombinací chutí vína, sladkých třešní a propečeného masa. Steaky můžeme podávat také se šťouchanými brambory, chutnají tak výborně.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 4 hovězí steaky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/2 hrnku jemně nakrájené šalotky
  • 1 hrnek sladkých třešní
  • 1 usušená hvězdička anýzu se semeny
  • 3/4 hrnku suchého červeného vína
  • 1 lžíce másla
  • vhodná příloha:
  • dušené zelené fazolky
  • dijonská hořčice


Způsob přípravy

Steaky s třešňovou omáčkou nás osloví tou výtečnou kombinací chutí vína, sladkých třešní a propečeného masa. Steaky můžeme podávat také se šťouchanými brambory, chutnají tak výborně. Velkou litinovou pánev s olivovým olejem zahřejeme na vysokou teplotu. jednotlivé porce masa osolíme, opepříme a vložíme do rozpáleného tuku. Opékáme 4 minuty, pak je obrátíme a znovu opékáme asi 5 minut, podle toho, jak propečené je chceme mít. Hotové steaky vyjmeme z pánve a odložíme stranou.

Snížíme teplotu plotny a do pánve dáme nadrobno nasekanou šalotku. Za stálého míchání ji osmahneme až zesklovatí. Pak k ní přidáme sušený anýz a třešně pokrájené na poloviny. Po 1 minutě přilijeme víno a povaříme ho asi 3 minuty, až se částečně odpaří a omáčka zhoustne. Nyní z omáčky odstraníme anýz, přidáme máslo a pěkně promícháme. Na talíři pak každou porci steaku přelijeme třešňovou omáčkou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Steaky s třešňovou omáčkou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Steaky s třešňovou omáčkou.
Nebo hledejte podobné podle části názvu steaky třešňovou omáčkou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Steaky s třešňovou omáčkou

Kde najít informace



×