Zelené fazolky se slaninou recept
Zelené fazolky se slaninou jsou vyhledávanou přílohou ke steaku. Ale hodí se i k jinému a jinak připravenému masu. Můžete použít fazolky čerstvé, ale i mražené.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 300 g zelených fazolek
- 500 ml masového vývaru
- 150 g anglické slaniny
- 1 lžíce oleje
- sůl
- mletý barevný pepř
Způsob přípravy
Fazolky vhodíme do vroucího vývaru a povaříme 5 minut. Pak vývar scedíme.
Mezitím si na oleji osmažíme na drobné kostičky nakrájenou slaninu pěkně dozlatova. Uvařené fazolky přidáme ke slanině, promícháme, okořeníme pepřem a osolíme, je-li to třeba.
Krátce a za stálého míchání osmahneme fazolky společně se slaninou. Tak dlouho, aby byly "na skus".