Rakytníkový džem recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí10 porcí

Rakytníkový džem nám dodá spoustu vitamínů a prospěšných látek. V sychravých studených zimních dnech to rozhodně budeme potřebovat. A ještě si pochutnáme.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1000 g rakytníkových bobulí
  • 100 g petózy
  • 650 g bílého cukru


Způsob přípravy

Bobule rakytníku nejprve důkladně omyjeme. Pak je nasypeme do většího kastrolu , lehce podlijeme vodou a přivedeme k varu. Mezitím si připravíme sklenice s víčky,důkladně je vymyjeme a osušíme.

Zvolna bobule v kastrole vaříme až do úplného změknutí. Pak k nim postupně za stálého míchání začneme přidávat cukr a petózu. Když se cukr rozpustí a džem zhoustne, přelijeme ho ještě horký do připravených sklenic, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru.

Hotový džem skladujeme v chladnu, nejlépe v ledničce.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Rakytníkový džem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Rakytníkový džem.
Nebo hledejte podobné podle části názvu rakytníkový džem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Rakytníkový džem
For Gastro 2022


×