Zapečené toasty s tuňákem a rajčaty recept
Tyto zapečené toasty skvěle poslouží jako vydatná svačina nebo večeře. Kdo nemá rád sýr, může ho vynechat a chlebíčky zapéct bez něj.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 150 g konzervovaného tuňáka v oleji
- 2 rajčata
- 1 cibule
- 8 plátků toastového chleba
- 1 lžička sušeného oregana
- 50 g tvrdého sýru (čedar nebo ementál)
- mletý pepř
- sůl
Způsob přípravy
Rajčata nařízneme do kříže, spaříme horkou vodou a oloupeme.
Tuňáka dáme i s nálevem do misky a vidličkou ho rozmačkáme.
Do misky přidáme nadrobno nakrájená, spařená rajčata i najemno pokrájenou cibuli. Zeleninu smícháme s tuňákem a dochutíme trochou soli a pepřem.
Troubu předehřejeme na 160°C, plátky toastového chleba rozložíme na plech a z jedné strany je opečeme dozlatova.
Toasty pak otočíme a na světlou stranu naneseme tuňákovou směs, kterou posypeme nastrouhaným sýrem a krátce zapečeme v troubě.