Toast se ztraceným vejcem recept
Výborný toast s vejcem, který je ideální jako dobrá svačina nebo lehká a rychlá sváteční snídaně.
Připravíme si housky nebo toastové chleby, které buď rozdělíme na půlky nebo rozřízneme.
Ingredience receptu
- 4 hamburgerové housky nebo toustový chléb
- 4 vejce
- 2 lžíce octu
- 200 ml smetany ke šlehání
- 200 g taveného sýra
- 50 ml mléka
- 2 lžíce pažitky
- máslo
- voda
- ledový salát
- drcený pepř
- sůl
Způsob přípravy
Výborný toast s vejcem, který je ideální jako dobrá svačina nebo lehká a rychlá sváteční snídaně. Připravíme si housky nebo toastové chleby, které buď rozdělíme na půlky nebo rozřízneme. Půlky housek namažeme máslem. Pustíme se do sýrové omáčky. Na pánvi rozpustíme tavenný sýr v mléce a za stálého míchání přidáváme pepř. Když je sýr rozpuštěn dáme omáčku vychladnout. Když je omáčka vychladlá přidáme sůl a smetanu. Omáčku se smetanou rozšleháme a přidáme nasekanou pažitku.
Předehřejeme si troubu a necháme na plechu lehce opéct housky dozlatova. Připravíme si ztracená vejce. Do hrnce dáme vodu a ocet a necháme vařit. Když nám voda vře udržujeme teplotu, tak aby byli ve vroucí vodě jen malé bublinky. Do lehce vroucí vody vložíme rozklepnutá vejce bez skořápky. Vaříme ještě minutu a odstavíme. Vejce necháme ještě 10 minut v horké lázni. Na housky nebo plátky chleba dáme list salátu a ztracené vejce. Přelijeme sýrovou omáčkou a ozdobíme bylinkami. Dobrou chuť!