Pečená zelenina s hořčičnou zálivkou recept
Pečená zelenina s hořčičnou zálivkou je rychlý oběd nejen pro vegetariány. Zeleninu můžete obměnit podle toho, kterou máte rádi, nebo kterou zrovna máte doma. A pokud chcete k obědu maso, může to být skvělá příloha.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 malá cuketa
- 1 červená cibule
- 1/2 brokolice
- 1 kapie
- mletý černý pepř
- mořská sůl
- kari koření
- olivový olej
- zálivka:
- 1 lžíce tekutého medu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- čerstvý kopr
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Brokolici rozebereme na růžičky, cuketu, papriku a cibuli nakrájíme na menší kousky. Na olejem vymazaný plech rozložíme nakrájenou zeleninu a vše okořeníme pepřem, kari a osolíme. Nakonec ještě lehce pokapeme olivovým olejem.
V předehřáté troubě pečeme zeleninu do měkka. Mezitím si připravíme zálivku. V misce rozšleháme olej, hořčici a med. Přidáme nadrobno nasekaný čerstvý kopr a podle chuti osolíme a opepříme.
Upečenou zeleninu zalijeme zálivkou, zlehka promícháme a hned podáváme.