Houbové smetanové rizoto recept
Houbové rizoto je prostě jedinečné. Vyzkoušejte tento recept, kde je zjemněné smetanou a doplněné čerstvými bylinkami, které chuť hub podtrhnou. Není to žádná vysoká škola vaření, houbové rizoto zvládne i občasný kuchař či kuchařka.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 300g rýže kulatozrné
- 1 červená cibule
- 1,5l vývaru
- 250g čerstvých hub
- 50ml bílého vína
- 250ml smetany
- 2 lžíce másla
- olivový olej
- čerstvý tymián
- čerstvá petržel
- sůl
- pepř
Způsob přípravy
Houby si důkladně očistíme nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme v hrnci na směsi másla s olejem. Vsypeme houby, osolíme, opepříme, vhodíme nadrobno nasekané čerstvé bylinky a osmahneme doměkka. Poté přilijeme víno, mírně povaříme a přilijeme smetanu.
Chvíli povaříme, přilijeme vývar a vsypeme rýži. Vaříme tak dlouho, dokud není rýže měkká.
Podle chuti ještě posolíme a můžeme servírovat. Ozdobíme snítkou tymiánu. Dobrou chuť!