Pařížské rohlíčky recept
Pařížské rohlíčky jsou lahodné, jemné a určitě zmizí z talíře hned jak je nabídnete. Proto je připravujeme nejen o vánocích, ale kdykoliv dostaneme chuť na něco obzvlášť dobrého.
(celý recept)
Ingredience receptu
- krém:
- 45 g cukru krupice
- 85 g másla
- 1 vejce
- 10 g kakaa
- těsto:
- 100 g mletých vlašských ořechů
- 100 g cukru moučka
- 1 čokoládová poleva
- 1 vejce
- 1,5 lžíce hladké mouky
Způsob přípravy
Pařížské rohlíčky jsou lahodné, jemné a určitě zmizí z talíře hned jak je nabídnete. Proto je připravujeme nejen o vánocích, ale kdykoliv dostaneme chuť na něco obzvlášť dobrého. Z vejce, mletých ořechů, cukru a mouky utřeme hladké těsto. Pomocí cukrářského sáčku pak z těsta tvarujeme přímo na plech s pečícím papírem malé rohlíčky. V troubě předehřáté na 150 stupňů je pak zvolna pečeme dorůžova, přibližně čtvrt hodiny.
Ještě teplé je sundáme z plechu a necháme zchladnout. Ve vodní lázni ušleháme vejce, cukr krupice a kakao na jemný krém. Necháme ho trochu zchladnout a teprve pak přidáme máslo. Po vyšlehání necháme krém hodně vychladit. Na studené rohlíčky pak sáčkem nastříkáme krém a znovu rohlíčky dáme hodně zchladit. Po vychlazení je namáčíme v rozpuštěné čokoládové polevě. Zdroj fotografií: Facebook.com