Vánoční perníčky bez lepku recept
Vánoční perníčky bez lepku jsou důkazem toho, že i ti co nesnáší lepek si mohou upéct vánoční cukroví.
(celý recept)
Ingredience receptu
- těsto:
- 4 vejce
- 360 g bezlepkové mouky (Jizerka apod.)
- 50 g másla
- 1,5 lžičky skořice
- 1,5 lžičky koření do perníku
- 2 lžíce včelího medu
- 2 lžíce kakaa
- poleva:
- 1 bílek
- moučkový cukr
- citron
Způsob přípravy
Ušleháme cukr se třemi vejci, přidáme změklé máslo,skořici, koření do perníku, kakao, med a nakonec postupně vmícháme mouku. Uhněteme hladké těsto.
Těsto zabalíme do potravinové folie a necháme ho v ledničce 24 hodin. Druhý den těsto rozválíme na vále, vykrájíme vánoční tvary a rozložíme je na tukem vymazaný plech. Plech vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečeme přibližně 4 až 8 minut, podle velikosti cukroví.
Horké perníčky potřeme rozšlehaným bílkem. Zatímco chladnou, připravíme si bílou polevu. Vyšleháme bílek, a postupně přidáváme cukr, tak, aby vznikla hustší poleva. Během šlehání kápneme do polevy kapku citronu.
Vychladlé perníčky nazdobíme polevou a necháme ji zaschnout.