Meruňková bublanina recept
Meruňková bublanina z čerstvě natrhaných nebo zavařených meruněk je rychlý moučník vonící létem a prázdninami. Ale proč si ho nedopřát i v chladnějších měsících?
(celý recept)
Ingredience receptu
- těsto:
- 10 meruněk
- 300 g polohrubé mouky
- 3 vejce
- 250 g Hery na pečení
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 100 g Solamylu
- 200 ml polotučného mléka
- 200 g cukru krupice
- moučkový cukr na zdobení
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. V míse utřeme vejce s cukrem do pěny, pak postupně za stálého šlehání přidáváme mléko, změklé máslo, Solamyl a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Meruňky zbavíme pecek a nakrájíme je na půlměsíčky. Hotové těsto rozprostřeme do pekáče vymazaného máslem. Na těsto naskládáme připravené meruňky a lehce je přitom vmáčkneme do těsta.
V předehřáté troubě bublaninu pečeme asi půl hodiny. Špejlí zapíchnutou doprostřed vyzkoušíme, zda je upečená a necháme ji vychladnout. Před krájením moučník posypeme moučkovým cukrem.