Rotkohlsuppe z červeného zelí recept
Velmi zdravá sezónní polévka nabitá vitamíny. Hit letošního podzimu ze kterého budete velmi nadšení a zároveň nezatíží vaši peněženku. Vyzkoušejte červené zelí trochu jinak a připravte si tuto lahodnou moderní polévku.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 200 g brusinek
- 1 hlávka červeného zelí
- 2 vejce
- 200 ml zakysaná smetana
- cukr
- pepř
- ocet
- sůl
Způsob přípravy
Čerstvé brusinky povaříme ve vodě, dokud nepraskají. Sušené předem namočte a pak povaříme doměkka. Propasírujte je přes síto.
Zelí nakrájejte nadrobno, dejte ho vařit a přidejte k němu brusinky i se šťávou a vše vařte doměkka.
Mimo oheň vmíchejte rozšlehaná vejce a smetanu a poté polévku dochuťte – má mít jemně sladkokyselou chuť. Nakonec vše rozmixujeme do jemného krému. Podáváme s vařeným vejcem.