Marinovaný pstruh na grilu recept
Marinovaný pstruh na grilu je snadné a rychlé jídlo. Přidejte k němu pár pečených brambor nebo zeleninový salát.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 pstruzi
- 3 citrony
- 150 ml rostlinného oleje
- 2 stroužky česneku
- mletá červená paprika
- mletý černý pepř
- mořská sůl
- čerstvá zelené petrželka
- tuhé máslo
Způsob přípravy
Marinádu připravíme rozšleháním oleje s citronovou šťávou, utřeným česnekem, špetkou soli, pepře a papriky. Dobře očištěné ryby do marinády naložíme na 60 minut a uložíme je do chladna.
Po hodině položíme pstruhy na rozpálený gril a grilujeme z každé strany 4 až 6 minut. Hotové pstruhy posypeme drobně nasekanou zelenou petrželkou a na každého položíme plátek studeného másla.