Piškotový koláč s jablečnou pěnou recept
Piškotový koláč s jablečnou pěnou je nadýchaný a hodně dobrý moučník. K odpolední kávě nebo třeba k bylinkovému čaji se hodí báječně.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 6 jablek
- 120 g polohrubé mouky
- 1 dcl rostlinného oleje
- 1dcl plnotučného mléka
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžíce kakaa
- 6 vajec
- 150 g cukru krupice
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Připravíme si formu na koláč a vyložíme ji pečícím papírem. Žloutky s cukrem ušleháme ve šlehači do pěny. Pak za stálého šlehání postupně přidáváme kakao, olej, mléko a mouku rozmíchanou s práškem do pečiva.
Hladké těsto nalijeme do připravené formy a v předehřáté troubě pečeme 10 minut. Mezitím z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka do něj vmícháme nastrouhaná jablka. Nakonec přidáme vanilkový cukr .
Jablečnou směs rozetřeme na zčásti upečený korpus a koláč dopečeme v troubě dorůžova.