Příloha z dušené zeleniny recept
Příloha z dušené zeleniny je rychlá, dietní a lehká. Můžete ji podávat k pečeným nebo grilovaným masům.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 květák
- 1 mrkev
- 1 kedlubna
- 1 jarní cibulka
- olivový olej
- sůl
- kari koření
- vývar nebo voda
- čerstvá zelená petrželka
Způsob přípravy
Květák rozdělíme na drobné růžičky, košťály nahrubo nastrouháme. Mrkev a kedlubnu oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kroužky.
Ve vysoké pánvi na oleji osmahneme nakrájenou cibulku, přidáme květák, mrkev a kedlubnu a za stálého míchání vše krátce orestujeme. Pak zeleninu lehce podlijeme vývarem, přidáme špetku soli a koření a zvolna dusíme asi 5 minut do měkka.
Tekutinu necháme vydusit, zeleninu podle potřeby ještě okořeníme a osolíme, a nakonec ji promícháme s nasekanou zelenou petrželkou.