Kuře v ovocné omáčce recept
Kuře v ovocné omáčce, a jako přílohu můžete zvolit rýži nebo bramborové noky. Zkuste kuřecí maso zase jinak.
Ingredience receptu
- 2 kuřecí prsa
- 150 g sušených švestek
- 50 g sušených meruněk
- 1 lžíce rozinek
- 1 jarní cibulka
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička Solamylu
- sůl
- mletý barevný pepř
- olivový olej
Způsob přípravy
Sušené ovoce na 20 minut namočíme do horké vody. Ve vyšší pánvi na oleji opečeme ze všech stran osolené a opepřené kuřecí maso. Pak maso odložíme na talíř.
Do pánve nyní nasypeme na kroužky nakrájenou cibulku i s natí a utřený česnek. Krátce restujeme až se česnek rozvoní. Z ovoce mezitím slijeme vodu a přidáme ho společně se lžičkou škrobu do pánve. Promícháme a přidáme ještě 150 až 20 ml vody.
Za občasného míchání omáčku krátce provaříme, podle chuti přisolíme nebo opepříme a vrátíme do omáčky kuřecí maso. Dusíme ho v omáčce 5 až 10 minut do změknutí.
Podáváme s vybranou přílohou.