Jarní kuře s parmezánem recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

Kombinace chuti parmezánu a kuřete spolu s brambory, hráškem a čerstvým špenátem je opravdu výtečná. Příprava je jednoduchá a bez zbytečného tuku, takže je to jídlo chutné i zdravé.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 4 porce vykostěných kuřecích prsou bez kůže
  • 140 g mraženého hrášku
  • 400 g brambor
  • sůl
  • mletý pepř
  • 5 lžic strouhaného parmezánu
  • 1 vaječný bílek
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 2 lžičky olivového oleje
  • čerstvé špenátové lístky


Způsob přípravy

Kombinace chuti parmezánu a kuřete spolu s brambory, hráškem a čerstvým špenátem je opravdu výtečná. Příprava je jednoduchá a bez zbytečného tuku, takže je to jídlo chutné i zdravé. V hlubokém talíři rozšleháme vaječný bílek se solí a pepřem. Na druhý talíř nasypeme strouhaný parmezán. Porce kuřete nejprve obalíme v bílku a pak v parmezánu. Obalené kuře naskládáne do vymazaného pekáčku a grilujeme ve středně zařátém grilu asi 6 minut po jedné a 6 minut po druhé straně.

Zatím dáme vařit oloupané a na kostky pokrájené brambory na 15 minut. Na posledních 5 minut přidáme mražený hrášek a společně dovaříme. Slijeme vodu a přidáme špenátové listy, ocet, olej, osolíme, opepříme a vše promícháme. Porce kuřete a bramorovou směs rozdělíme na 4 talíře a můžeme podávat.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Jarní kuře s parmezánem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Jarní kuře s parmezánem.
Nebo hledejte podobné podle části názvu jarní kuře parmezánem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Jarní kuře s parmezánem

Kde najít informace



×