Jarní kuře s parmezánem recept
Kombinace chuti parmezánu a kuřete spolu s brambory, hráškem a čerstvým špenátem je opravdu výtečná. Příprava je jednoduchá a bez zbytečného tuku, takže je to jídlo chutné i zdravé.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 porce vykostěných kuřecích prsou bez kůže
- 140 g mraženého hrášku
- 400 g brambor
- sůl
- mletý pepř
- 5 lžic strouhaného parmezánu
- 1 vaječný bílek
- 1 lžíce bílého vinného octa
- 2 lžičky olivového oleje
- čerstvé špenátové lístky
Způsob přípravy
Kombinace chuti parmezánu a kuřete spolu s brambory, hráškem a čerstvým špenátem je opravdu výtečná. Příprava je jednoduchá a bez zbytečného tuku, takže je to jídlo chutné i zdravé. V hlubokém talíři rozšleháme vaječný bílek se solí a pepřem. Na druhý talíř nasypeme strouhaný parmezán. Porce kuřete nejprve obalíme v bílku a pak v parmezánu. Obalené kuře naskládáne do vymazaného pekáčku a grilujeme ve středně zařátém grilu asi 6 minut po jedné a 6 minut po druhé straně.
Zatím dáme vařit oloupané a na kostky pokrájené brambory na 15 minut. Na posledních 5 minut přidáme mražený hrášek a společně dovaříme. Slijeme vodu a přidáme špenátové listy, ocet, olej, osolíme, opepříme a vše promícháme. Porce kuřete a bramorovou směs rozdělíme na 4 talíře a můžeme podávat.