Skořicové rolky recept
Skořicové rolky jsou skvělý dezert pro jakoukoliv příležitost. Speciálně vhodné pro zimní čas.
(celý recept)
Ingredience receptu
- listové těsto
- 185g másla
- 75g třtinového cukru
- 2 lžíce mleté skořice
- hladká mouka
- 200g moučkového cukru
- 4 lžíce másla
- 3 lžíce mléka
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- sůl
Způsob přípravy
Skořicové rolky jsou skvělý dezert pro jakoukoliv příležitost. Speciálně vhodné pro zimní čas. Vymažeme si pekáč máslem. Do misky si nasypeme skořici a třtinový cukr a pečlivě promícháme. Těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše. Rozválíme do obdélníku zhruba 2:1. Na těsto rozetřeme změklé máslo, tak aby vznikl napotřený okraj cca 2cm. Namazané těsto posypeme připravenou směsí cukru a skořice. Okraje těsto potřeme vodou.
Z těsta svineme roládu. Okraje zlehka přimáčkneme, aby roláda držela pohromadě. Roládu nařežeme nití na cca 4cm široké kousky. Nařezané rolky dáme na pekáč. Pečeme 20-30 minut v předehřáté troubě na 180°C. Připravíme si polevu. Utřeme moučkový cukr, mléko, vanilku ,špetku soli a rozpuštěné máslo. Rolky polejem polevou. Upečené rolky necháme vychladnout. Doboru chuť!