Dýňová krémová polévka recept

Monika K.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí5 porcí

Hustá polévka z dýně Hokkaido nás zaujme na první pohled. A když do ní vložíme lžíci a ochutnáme, zamilujeme se do ní. Dýňové polévky u nás mají čím dál více příznivců.





(celý recept)

Ingredience receptu

  • smetana – ke šlehání
  • 3/4 l:voda
  • sůl
  • bílý pepř – mletý
  • 2 polévkové lžíce:olej – olivový
  • 1 ks:kuchyňská cibule
  • 1/2 kg:dýně (Hokkaido)


Způsob přípravy

Ručním mixérem si rozsekáme cibuli. Zlehka ji na oleji orestujeme. Na prkénku si pokrájíme dýni a vložíme do hrnce k cibuli. Přidáme trochu soli. Ve varné konvici si uvaříme vodu a přilijeme ji do hrnce. Já přidávám na zvýraznění chuti bujón Promícháme a vaříme, až dýně změkne.

Mezi tím si nakrájíme veku nebo toustový chléb na malé kousky. Osmahneme na troše másla. A máme připraveno na závěrečné dozdobení polévky.

Vezmeme si ruční ponorný mixér a dýni v polévce opatrně rozmixujeme do hladka. Pozor je to horké.

Zamícháme, ochutnáme a dochutíme bílým pepřem a solí.

Přidáme trochu smetany, promícháme a odstavíme. Nandáme do talířů a dozdobíme osmahnutými kousky veky. Dobrou chuť.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Dýňová krémová polévka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Dýňová krémová polévka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu dýňová krémová polévka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dýňová krémová polévka

Kde najít informace



×