Dýňová krémová polévka recept
Hustá polévka z dýně Hokkaido nás zaujme na první pohled. A když do ní vložíme lžíci a ochutnáme, zamilujeme se do ní. Dýňové polévky u nás mají čím dál více příznivců.
Ingredience receptu
- smetana – ke šlehání
- 3/4 l:voda
- sůl
- bílý pepř – mletý
- 2 polévkové lžíce:olej – olivový
- 1 ks:kuchyňská cibule
- 1/2 kg:dýně (Hokkaido)
Způsob přípravy
Ručním mixérem si rozsekáme cibuli. Zlehka ji na oleji orestujeme. Na prkénku si pokrájíme dýni a vložíme do hrnce k cibuli. Přidáme trochu soli. Ve varné konvici si uvaříme vodu a přilijeme ji do hrnce. Já přidávám na zvýraznění chuti bujón Promícháme a vaříme, až dýně změkne.
Mezi tím si nakrájíme veku nebo toustový chléb na malé kousky. Osmahneme na troše másla. A máme připraveno na závěrečné dozdobení polévky.
Vezmeme si ruční ponorný mixér a dýni v polévce opatrně rozmixujeme do hladka. Pozor je to horké.
Zamícháme, ochutnáme a dochutíme bílým pepřem a solí.
Přidáme trochu smetany, promícháme a odstavíme. Nandáme do talířů a dozdobíme osmahnutými kousky veky. Dobrou chuť.