Vepřová panenka recept
Vepřová panenka bude výborná s opečenými brambory nebo s hranolky. Přidejte ještě nějaký pikantní dip a pochutnáte si.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g vepřové panenky
- 1 šalotka
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- sůl
- mletý pepř
- olivový olej
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Vepřovou panenku očistíme a zbavíme přebytečných blan. Potřeme ji ze všech stran utřeným česnekem, hořčicí, olivovým olejem. Nakonec ji lehce osolíme a opepříme. Na hodinu ji pak uložíme do chladna.
V pánvi rozpálíme olivový olej a maso na něm ze všech stran zprudka opečeme. Nyní maso přendáme do pekáčku, na něj nasypeme na tenká kolečka pokrájenou cibuli a v předehřáté troubě pečeme 15 minut. Poté maso obrátíme, pekáč přikryjeme víkem a pečeme dalších 15 minut.
Po upečení necháme maso ležet v pekáči asi 5 minut a pak ho nakrájíme na plátky.