Sdílet:

Vepřová panenka recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí2 porce

Vepřová panenka bude výborná s opečenými brambory nebo s hranolky. Přidejte ještě nějaký pikantní dip a pochutnáte si.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g vepřové panenky
  • 1 šalotka
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • sůl
  • mletý pepř
  • olivový olej


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Vepřovou panenku očistíme a zbavíme přebytečných blan. Potřeme ji ze všech stran utřeným česnekem, hořčicí, olivovým olejem. Nakonec ji lehce osolíme a opepříme. Na hodinu ji pak uložíme do chladna.

V pánvi rozpálíme olivový olej a maso na něm ze všech stran zprudka opečeme. Nyní maso přendáme do pekáčku, na něj nasypeme na tenká kolečka pokrájenou cibuli a v předehřáté troubě pečeme 15 minut. Poté maso obrátíme, pekáč přikryjeme víkem a pečeme dalších 15 minut.

Po upečení necháme maso ležet v pekáči asi 5 minut a pak ho nakrájíme na plátky.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vepřová panenka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Vepřová panenka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřová panenka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřová panenka

Kde najít informace



×