Kedlubnové zelí recept
Kedlubnové zelí je u nás velmi oblíbené. Je dobré za tepla i za studena.
Můžeme ho servírovat např. s bramborovou kaší.
(celý recept)
Ingredience receptu
- pravé máslo
- 1 ks slepičí bujón nebo vývar
- kari koření
- sůl
- 2 ks velké kedlubny
- voda
- černý pepř mletý
- 1 – 2 kuchyňská cibule
Způsob přípravy
Kedlubny zbavíme slupky a na struhadle je nahrubo nakrouháme. Cibuli oloupeme a pomocí ručního robotu rozmixujeme na menší kousky.
Do hrnce rozpustíme kousek pravého másla a přisypeme cibuli. Zlehka osmahneme a vmícháme nakrouhanou kedlubnu. Okořeníme mletým kmínem a kari kořením. Osolíme, opepříme.
Promícháme a zalijeme vodou nebo vývarem. Dusíme. Přimícháme slepičí bujón.
Kedlubny dusíme jen chvíli. Ideálně zlehka na křupnutí. Nenechte je zblátovaťět. Dobrou chuť.