Růžičková kapusta se slaninou recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření20 minPočet porcí8 porcí

Růžičková kapusta se slaninou je velmi zdravé jídlo, které můžeme podávat jako rychle připravenou přílohu k masům. Tato trochu opomíjená zelenina obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek, jako je například vitamín C.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 kg růžičkové kapusty
  • citronová kůra z 1 citronu
  • 3 plátky slaniny nakrájené na tenké proužky
  • 2 lžíce olivového oleje


Způsob přípravy

Růžičková kapusta se slaninou je velmi zdravé jídlo, které můžeme podávat jako rychle připravenou přílohu k masům. Tato trochu opomíjená zelenina obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek, jako je například vitamín C. Kromě toho je jedním z největších zelených rostlinných zdrojů bílkovin. Dobře očištěné kapustičky nasypeme do hrnce s vroucí vodou a povaříme je 3 minuty.

Pak vodu slijeme a zeleninu necháme vychladnout. Vychladlé kapustičky překrájíme na poloviny. Připravíme si pánev na smažení a nalijeme do ní olivový olej. Do horkého oleje přidáme nakrájenou slaninu a 2 až 3 minuty ji smažíme. Po této době do pánve přisypeme citronovou kůru a pokrájené kapustičky. Vše znovu krátce smažíme, až je zelenina měkká a trochu opečená.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Růžičková kapusta se slaninou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu růžičková kapusta slaninou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Růžičková kapusta se slaninou

Kde najít informace



×