Růžičková kapusta se slaninou recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření20 minPočet porcí8 porcí

Růžičková kapusta se slaninou je velmi zdravé jídlo, které můžeme podávat jako rychle připravenou přílohu k masům. Tato trochu opomíjená zelenina obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek, jako je například vitamín C.
(celý recept)

Růžičková kapusta se slaninou je velmi zdravé jídlo, které můžeme podávat jako rychle připravenou přílohu k masům. Tato trochu opomíjená zelenina obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek, jako je nap...

Ingredience receptu

  • 1 kg růžičkové kapusty
  • citronová kůra z 1 citronu
  • 3 plátky slaniny nakrájené na tenké proužky
  • 2 lžíce olivového oleje


Způsob přípravy

Růžičková kapusta se slaninou je velmi zdravé jídlo, které můžeme podávat jako rychle připravenou přílohu k masům. Tato trochu opomíjená zelenina obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek, jako je například vitamín C. Kromě toho je jedním z největších zelených rostlinných zdrojů bílkovin. Dobře očištěné kapustičky nasypeme do hrnce s vroucí vodou a povaříme je 3 minuty.

Pak vodu slijeme a zeleninu necháme vychladnout. Vychladlé kapustičky překrájíme na poloviny. Připravíme si pánev na smažení a nalijeme do ní olivový olej. Do horkého oleje přidáme nakrájenou slaninu a 2 až 3 minuty ji smažíme. Po této době do pánve přisypeme citronovou kůru a pokrájené kapustičky. Vše znovu krátce smažíme, až je zelenina měkká a trochu opečená.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Růžičková kapusta se slaninou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu růžičková kapusta slaninou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Růžičková kapusta se slaninou


×