Růžičková kapusta se slaninou recept
Růžičková kapusta se slaninou je velmi zdravé jídlo, které můžeme podávat jako rychle připravenou přílohu k masům. Tato trochu opomíjená zelenina obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek, jako je například vitamín C.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kg růžičkové kapusty
- citronová kůra z 1 citronu
- 3 plátky slaniny nakrájené na tenké proužky
- 2 lžíce olivového oleje
Způsob přípravy
Růžičková kapusta se slaninou je velmi zdravé jídlo, které můžeme podávat jako rychle připravenou přílohu k masům. Tato trochu opomíjená zelenina obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek, jako je například vitamín C. Kromě toho je jedním z největších zelených rostlinných zdrojů bílkovin. Dobře očištěné kapustičky nasypeme do hrnce s vroucí vodou a povaříme je 3 minuty.
Pak vodu slijeme a zeleninu necháme vychladnout. Vychladlé kapustičky překrájíme na poloviny. Připravíme si pánev na smažení a nalijeme do ní olivový olej. Do horkého oleje přidáme nakrájenou slaninu a 2 až 3 minuty ji smažíme. Po této době do pánve přisypeme citronovou kůru a pokrájené kapustičky. Vše znovu krátce smažíme, až je zelenina měkká a trochu opečená.