Smažené šunkové rolky recept
Smažené šunkové rolky podáváme jako výbornou chuťovku k vínu či pivu, nebo jako předkrm. Budou hodně chutnat i dětem, třeba jako odpolední svačinka k čaji s čerstvým pečivem. Když ke smaženým šunkovým rolkám uvaříme nové brambory a přidáme okurkový salát, dostaneme výborný jarní oběd nebo večeři pro celou rodinu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 10 plátků eidamu
- 10 plátků kvalitní šunky
- 2 vejce
- 5 lžic strouhanky
- hrstka zelené petrželky
- olivový olej
Způsob přípravy
Vejce rozšleháme s lžičkou vody a s nadrobno nasekanou petrželkou. Na plátek šunky položíme plátek sýra a vše stočíme do ruličky, kterou upevníme párátkem.
Každou rolku ponoříme do rozšlehaného vejce a pak ji obalíme ve strouhance. Ve vyšší pánvi rozpálíme olivový olej a rolky na něm ze všech stran osmažíme dozlatova.