Plněný vepřový řízek recept
Plněný vepřový řízek se hodně podobá klasickému cordon blue, ale ten má být z telecího masa. I tato varianta je ale skvělá.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 800 g vepřové kýty
- 2 vejce
- 4 plátky Nivy
- 4 plátky kvalitní šunky
- sůl
- hladká mouka
- jemná strouhanka
- olivový olej na smažení
Způsob přípravy
Z vepřové kýty nakrájíme 8 tenkých plátků masa. Paličkou je důkladně naklepeme. Na polovinu z nich položíme plátek šunky a plátek Nivy. Zakryjeme opět plátkem masa.
Pevně maso přitiskneme a ještě paličkou na maso okraje řízků rozklepeme aby se spojily a náplň nevytekla.
Připravené řízky obalíme klasicky v hladké mouce, rozšlehaných a osolených vejcích a nakonec ve strouhance. Smažíme je v dostatečné vrstvě oleje zvolna dozlatova.