Sdílet:

Vídeňský řízek recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Vídeňský řízek je z jemného telecího masa. S telecím masem pracujte jemně, při smažení řízky nepropichujte.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 700 g telecího masa na řízky
  • 2 vejce
  • hladká mouka
  • jemná strouhanka
  • máslo
  • olivový olej
  • mořská sůl
  • citron


Způsob přípravy

Maso nakrájíme na plátky a lehce je naklepeme. Z obou stran je osolíme. Vejce rozšleháme v misce se lžící vody.

Osolené a naklepané řízky obalíme postupně v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Ve vyšší pánvi rozpustíme kousek másla, přidáme stejný díl oleje a řízky v tom zvolna smažíme z obou stran dozlatova.

Usmažené vídeňské řízky odložíme na chvíli na papírové utěrky, abychom se zbavili přebytečného tuku. Ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou čerstvě uvařené brambory posypané nasekanou zelenou petrželkou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vídeňský řízek recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Vídeňský řízek.
Nebo hledejte podobné podle části názvu vídeňský řízek .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vídeňský řízek


×