Vídeňský řízek recept
Vídeňský řízek je z jemného telecího masa. S telecím masem pracujte jemně, při smažení řízky nepropichujte.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 700 g telecího masa na řízky
- 2 vejce
- hladká mouka
- jemná strouhanka
- máslo
- olivový olej
- mořská sůl
- citron
Způsob přípravy
Maso nakrájíme na plátky a lehce je naklepeme. Z obou stran je osolíme. Vejce rozšleháme v misce se lžící vody.
Osolené a naklepané řízky obalíme postupně v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Ve vyšší pánvi rozpustíme kousek másla, přidáme stejný díl oleje a řízky v tom zvolna smažíme z obou stran dozlatova.
Usmažené vídeňské řízky odložíme na chvíli na papírové utěrky, abychom se zbavili přebytečného tuku. Ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou čerstvě uvařené brambory posypané nasekanou zelenou petrželkou.