Top 3 benefity zdravé svačiny na pracovišti: Zvyšte produktivitu svých zaměstnanců...
S nabitým programem a náročným pracovním týdnem může být obtížné si udržet vysokou úroveň energie. V momentě, kdy nás pracovní úkony začínají vyčerpávat, je na čas na zdravou svačinku. Totéž platí také pro vaše zaměstnance, každý si musí odpočinout u dobrého jídla, aby mohl podávat lepší výkony nebo dělat úžasné věci. Právě zaměstnanci uvádějí, že zdravé jídlo na pracovišti je jedním z jejích nejlepších benefitů. Přinášíme vám top 5 důvodů, proč byste jim měli poskytovat zdravé občerstvení, abyste zlepšili celkové zdraví, pohodu a produktivitu svých zaměstnanců.
1. Zdravé svačiny mohou zvýšit produktivitu zaměstnanců
Zdravé stravování je jedním z nejlepších způsobů, jak zajistit vysokou energetickou úroveň a maximální produktivitu. Palivo, které jídlo poskytuje, je ve formě glukózy, která umožňuje mozkům zůstat ve střehu. Přestože se mnozí z nás snaží udržovat vyváženou stravu, je obtížné zvládnout svůj čas na přestávku a zdravé jídlo, zejména pokud jste velmi zaneprázdnění. Například zaměstnanci bez přístupu k svačinám v kanceláři odcházejí z práce, aby si šli dát svačinu venku. Jednoduše nabízením a propagací zdravých kancelářských svačinek můžete změnit atmosféru, která probíhá na pracovišti. Namísto časově náročného putování za svačinou zaměstnanci mohou jednoduše zajít do a kuchyně a vybrat si svou oblíbenou pochoutku. Lidé tak tráví více času v kanceláři a jsou produktivnější. A navíc, jíst zdravé svačiny zlepšuje náladu. Díky tomu mohou pracovní vztahy vzkvétat - lidé se stávají řešiteli problémů a kritickými mysliteli.
2. Zdravé svačiny mohou zlepšit celkovou náladu
V ruchu kanceláře lidé nejí vždy, když mají hlad. Občas jsou prostě příliš zaneprázdněni na to, aby si přinesli vlastní občerstvení nebo spěchali do obchodu, když potřebují něco k jídlu. To znamená, že budou sedět u stolu, tvrdě pracovat a to s prázdným žaludkem. S hladovějícím člověkem není někdy příliš příjemné se vypořádat. Navíc nemají energii na přesné a efektivní plnění svých úkolů. Jednoduše řečeno, hlad zhoršuje lidské vztahy. Nikdo nechce pracovat s někým, kdo se na něj neustále vrhá jen proto, že mu klesla hladina cukru v krvi. To vše lze snadno vyřešit tím, že svým zaměstnancům poskytnete přístup k zdravému občerstvení.
3. Zdravé svačiny mohou vytvářet sociální vazby
Nejlepší způsob, jak prolomit led, je jídlo! Kdo by nemiloval jídlo? Tím spíše, že je zdarma a snadno vyzvednutelný! Jíst je společenská událost. Sdílení jídla je již dlouho způsob, jak se spojit a komunikovat. Rituál jíst nebyl jen o fyzickém přežití, ale také o kultivaci hlubokých rodinných a kulturních spojení. V kanceláři bude příjemná a jídlem dobře zásobená kuchyně organicky spojovat lidi, aby si povídali, vyměňovali si nápady a spolupracovali v uvolněnějším prostředí. Tímto způsobem občerstvení v práci poskytuje nejen pozitivní dopad na produktivitu a týmovou dynamiku, ale také nabízí různým vertikálům vaší kanceláře možnost vzájemné interakce v neformálním prostředí. Celkově vzato, stačí jen malá aktivita, jako je občerstvení pro celou kancelář, aby byla vidět změna celkového nadšení a energie v kanceláři. Pomáhá překlenout sociální mezery a dává každému příležitost vzájemně se propojovat, Vaši zaměstnanci se mohou jednodušeji sblížit, a tím posílit spojení vašeho týmu.

Babiččiny máslové sušenky
Vyzkoušejte tento tradiční recept na skvělé sušenky, budou jako od babičk.

Sendvič s plísňovým sýrem a hroznovým vínem
Kombinace sladkého hroznového vína a lahodného sýru je naprosto geniální.