Sardelová omáčka recept
Lukáš Svítil
Sardelová omáčka se nejlépe hodí ke grilovaným a pečeným rybám. Když si tento recept upravíte a uděláte omáčku hustší, dejte si ji s pečivem.
Ingredience receptu
- 4 dkg másla
- 4 dkg hladké mouky
- 3 dkg cibule
- 1/2 litru vývaru z kostí
- 1 lžička rajského protlaku
- sůl
- mletý pepř
- sardelová pasta
Způsob přípravy
Na rozpuštěné máslo dáme mouku a upražíme světlou jíšku. Přidáme nastrouhanou cibuli a popražíme ji. Zalijeme vývarem z kostí, přidáme rajský protlak, sůl, mletý pepř a dobře povaříme.
Nakonec přimícháme podle chuti sardelovou pastu. Podáváme ke studenému masu nebo k vařenému uzenému jazyku.
Další recepty na Sardelová omáčka.
Hledat podobné recepty na internetu jako Sardelová omáčka