Cuketa recept
Cuketa se stala oblíbenou zeleninou, která má v naší teplé kuchyni nespočet uplatnění. Tento recept je z těch rychlých a jednoduchých. Hotová pomazánka nám v ledničce v čisté sklenici s víčkem vydrží i několik dní.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 mladé cukety
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce vinného octa
- 200 g rajčatového protlaku
- 1 lžíce worcesterové omáčky
- špetka chilli koření
- olivový olej
- mořská sůl
- strouhaný sýr
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. V pekáči na olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek. Pak přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu, promícháme a ještě vše krátce podusíme.
Do pekáče nyní přidáme protlak, špetku soli, špetku chilli koření, vinný ocet a worcesterovou omáčku. Směs promícháme, pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 3/4 hodiny. Během této doby občas směs promícháme.
Hotovou cuketovou pomazánku namažeme na opečený chléb nebo jiné pečivo a posypeme strouhaným sýrem.