Gnocchci s pečenou dýňovou směsí recept
Gnocchci s pečenou dýňovou směsí si uvařte v zimních večerech, protože tohle skvělé a syté jídlo vás krásně zahřeje. Voňavá a pikantní sýrová omáčka je k tomu nejvhodnější.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 balení gnocchi
- 340 g na kostky nakrájené máslové dýně
- 2 lžíce olivového oleje
- 230 g hub Gremini nebo Shiitake
- 1 hrnek naložených bílých cibulek
- 70 g strouhaného parmezánu
- 2 lžíce změklého slaného másla
- 1/ lžičky mletého černého pepře
- 1 1/2 lžičky soli
- nasekaná plochá zelená petržel
Způsob přípravy
Gnocchci s pečenou dýňovou směsí si uvařte v zimních večerech, protože tohle skvělé a syté jídlo vás krásně zahřeje. Voňavá a pikantní sýrová omáčka je k tomu nejvhodnější. Pepř, sůl, olivový olej, perlové cibulky překrájené na poloviny,nakrájené houby a dýňové kostky smícháme v zapékací míse, kterou jsme vymazali olejem. V troubě předehřáté na 220 stupňů pak tuto zeleninovou směs pečeme asi 20 minut. Dýně by měla být měkká a mít nahnědlou barvu.
Gnocchi uvaříme podle návodu v osolené vodě a po slití vody do nich vmícháme slané máslo.Jeden hrnek vody z noků si dáme stranou. Do malého hrnce nalijeme 1/4 hrnku vody z noků a postupně přidáváme strouhaný sýr. Za stálého míchání a postupného přilévání vody uvaříme na středné teplé plotně hladkou a hustou sýrovou omáčku. Do čtyř jídelních misek rozdělíme zeleninovou směs, gnocchi , posypeme zelenou petrželkou a podáváme se sýrovou omáčkou.