Brambory pečené se slaninou a sýrem recept
Brambory pečené se slaninou a sýrem doplněné třeba domácí tatarskou omáčkou budou skvělou večeří. Můžete je posypat bylinkami podle vlastní chuti. Báječná je třeba pažitka.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 8 velkých brambor na pečení
- 150 g anglické slaniny
- 150 g čedaru
- 100 g tuhého másla
- sušený česnek
- sůl
- zelené bylinky
- olivový olej
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Brambory důkladně omyjeme a osušíme. Potřeme je olivovým olejem a příčně je po celé délce několikrát nařízneme. V misce smícháme špetku soli a sušeného česneku s trochou oleje. Touto směsí potřeme vnitřky zářezů.
Do každého zářezu pak vložíme malý plátek slaniny a malý plátek sýra. Když jsou všechny brambory naplněné položíme na každý z nich plátek másla a jednotlivě je zabalíme do alobalu.
Balíčky naskládáme na plech a v předehřáté troubě brambory pečeme asi 45 až 60 minut do měkka. Ještě horké je posypeme bylinkami a podáváme.