Avokádo s tuňákem recept
Nezvyklý, ale velmi chutný předkrm nebo hlavní chod.
Avokádo omyjeme a rozřízneme podélně.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 ks avokádo
- 1 ks citron
- na ozdobu čerstvé bylinky
- náplň tabasco
- mletý bílý pepř
- 4-5 lžic jogurtová majonéza
- 1-2 konzervy tuňák ve vlastní šťávě
- sůl
Způsob přípravy
Nezvyklý, ale velmi chutný předkrm nebo hlavní chod. Avokádo omyjeme a rozřízneme podélně. Odstraníme pecky a vydlabeme část dužiny. Vydlabanou dužinu nakrájíme na malé kousky. Do půlek avokáda nakapeme citronovou šťávu. Následně vyndáme tuňáka z nálevu a nakrájíme ho na malé kousky. Nakrájení kousky tuňáka smícháme s majonézou a nakrájenými kousky dužiny z avokáda.
Do směsy přidáme podle vlastní chuti tabasco, sůl a drcený pepř. Začneme plnit půly avokáda připravenou směsí a ozdobíme bylinkami. Hotové avokádové půlky dáme vychladit a následně servírujeme na talíři. Dobrou chuť!