Cuketový moučník s oříšky a čokoládou recept
Cuketový moučník s oříšky a čokoládou je vláčný a můžete si ho nakonec vylepšit i šlehanou smetanou. Ale i bez ní to je výborný moučník, třeba k odpolední kávě.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 300 g polohrubé mouky
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 1 mladá cuketa
- 3 střední vejce
- 140 g cukru krupice
- 100 g hořké čokolády
- 100 g lískových oříšků
- 200 ml olivového oleje
- moučkový cukr
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Cuketu omyjeme a nastrouháme ji na jemném struhadle. V míse ušleháme vejce s cukrem do pěny, pak postupně přidáváme olej, nastrouhanou cuketu a nakonec mouku, ve které jsme rozmíchali kypřící prášek.
Oříšky a čokoládu nasekáme na drobnější kousky a vmícháme je do hotového těsta. Formu na biskupský chlebíček vymažeme olejem a vysypeme moukou. Těsto nalijeme do formy a v předehřáté troubě pečeme dozlatova.
Před koncem pečení uděláme zkoušku špejlí a pokud ji z těsta vytáhneme čistou, máme upečeno. Hotový moučník můžeme ozdobit čerstvým ovocem a šlehanou smetanou.