Živáňská pečeně recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření70 minPočet porcí4 porce

Živáňská pečeně s hranolky nebo s pečenými brambory bude všem jistě chutnat. Navíc to nedá moc práce a kromě trouby můžete použít i venkovní gril.
(celý recept)

Živáňská pečeně s hranolky nebo s pečenými brambory bude všem jistě chutnat. Navíc to nedá moc práce a kromě trouby můžete použít i venkovní gril. ...

Ingredience receptu

  • 250 g vepřové kýty
  • 250 g hovězí svíčkové
  • 2 stroužky česneku
  • 3 cibule
  • 200 g slaniny
  • 1 červená paprika
  • 1 mladá cuketa
  • 3 lžíce olivového oleje
  • mletý černý pepř
  • mletý kmín
  • sůl


Způsob přípravy

Vepřové i hovězí maso nakrájíme na malé plátky a naklepeme je. V míse smícháme olej, utřený česnek, kmín, sůl a pepř. Přidáme plátky masa, vše znovu promícháme a necháme v chladnu hodinu odležet. Mezitím si troubu předehřejeme na 200 stupňů.

Papriku zbavíme jader a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Slaninu a cuketu také nakrájíme na plátky. Na jehlu pak střídavě napichujeme vše i s masem.

Hotový špíz zabalíme do alobalu a v předehřáté troubě pečeme asi 45 minut. Po této době alobal otevřeme a špízy dopečeme dozlatova


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Živáňská pečeně recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Živáňská pečeně.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Živáňská pečeně .
Hledat podobné recepty na internetu jako Živáňská pečeně


×