Banánová zmrzlina recept
Zmrzlina je skvělým osvěžením do horkých dní a k její výrobě vůbec není třeba speciální přístroj. Pro přípravu banánové zmrzliny stačí jen pět ingrediencí a pak pár hodin v mrazáku. Tuhle „zmrzku“ budou milovat malí i velcí, a kdo není příznivcem cukru, klidně ho může z receptu vynechat a vytvořit si ještě zdravější dobrotu. Čím zralejší banány zvolíte, tím sladší bude dezert.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 400 g velmi zralých banánů
- 1 citron
- 200 g smetanového bílého jogurtu
- 100 g moučkového cukru
- 50 ml smetany ke šlehání
Způsob přípravy
Nejprve umyjeme a osušíme citron. Pak ho rozpůlíme a šťávu vymačkáme do vyšší misky.
Banány oloupeme, nakrájíme na kousky a společně s jogurtem ho přidáme k vymačkané šťávě. Za pomoci mixéru směs krátce promixujeme.
Do hladkého základu přimícháme moučkový cukr, přilijeme smetanu a směs opět promixujeme, tentokrát do úplně hladké textury.
Zmrzlinou plníme tvořítka pro nanuky nebo nižší hranatou potravinovou krabičku. Zmrzlinu uložíme na alespoň čtyři hodiny do mrazáku.