Cuketové ragú recept
Směs dušených cuket, paprik a rajčat je velmi svěží. Podávat se dá jako příloha k masu nebo ho lze servírovat jako hlavní část jídla, třeba s vařeným bramborem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 středně velké cukety
- 2 papriky (červená, žlutá nebo zelená)
- 1 středně velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 zralá rajčata
- 2 jablka
- 1 lžíce slunečnicového nebo olivového oleje
- sůl
- mletý pepř
- čerstvá bazalka na ozdobu
Způsob přípravy
Zeleninu umyjeme a osušíme. Cukety nakrájíme na kostičky, papriky zbavíme jadérek a nakrájíme na nudličky.
Na pánvi rozehřejeme olej, osmahneme na něm proužky nakrájenou cibuli a prolisované stroužky česneku. Pak k nim přidáme cukety, papriky, pánev zakryjeme poklicí, snížíme teplotu a zeleninu krátce dusíme. Během dušení pokličku zbytečně nezvedáme.
Po pár minutách přisypeme do pánve nakrájená rajčata, která jsme předem zbavili jádřinců. Směs osolíme, opepříme, opět zakryjeme poklicí a dusíme tak dlouho, dokud zelenina nezměkne.
Hotové ragú podáváme ozdobené čerstvou bazalkou.