Vepřová panenka s krátce dušenou zeleninou recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí3 porce

Vepřová panenka s krátce dušenou zeleninou je zdravé jídlo plné vitamínů a minerálů. Můžete ho doplnit opečeným bramborem a skvělý lehký oběd je tu hned.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 lžíce másla nebo olivového oleje
  • 1 lžička hořčice
  • 2 lžičky pálivé omáčky
  • 1/4 hrnku vody
  • 1 naložená červená kapie
  • 1/2 žluté cibule
  • 500 g vepřové panenky
  • 300 g zelené zeleniny (špenát, fazolky atd)
  • sůl
  • mletý černý pepř


Způsob přípravy

Vepřová panenka s krátce dušenou zeleninou je zdravé jídlo plné vitamínů a minerálů. Můžete ho doplnit opečeným bramborem a skvělý lehký oběd je tu hned. Ve vysoké pánvi zahřejeme tuk na střední teplotu. Pak přidáme na malé tenčí plátky nakrájené a zlehka naklepané vepřové maso. Dále přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a vše restujeme za občasného zamíchání, dokud cibule nezesklovatí. Maso nyní odsuneme na okraj pánve a doprostřed nasypeme nakrájenou zelenou zeleninu.

Zalijeme vodou, trochu osolíme a přivedeme k varu.Pánev přikryjeme pokličkou a zeleninu s masem dusíme asi 5 minut za občasného promíchání. Po této době sundáme pokličku, do pánve přidáme hořčici a pálivou omáčku, promícháme a vaříme ještě asi 5 minut, až zelenina zkřehne.Podle chuti jídlo můžeme ještě osolit a opepřit. Nakonec do hotového jídla přidáme pokrájenou červenou kapii.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vepřová panenka s krátce dušenou zeleninou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřová panenka krátce dušenou zeleninou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřová panenka s krátce dušenou zeleninou

Kde najít informace



×