Vepřová panenka s krátce dušenou zeleninou recept
Vepřová panenka s krátce dušenou zeleninou je zdravé jídlo plné vitamínů a minerálů. Můžete ho doplnit opečeným bramborem a skvělý lehký oběd je tu hned.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 lžíce másla nebo olivového oleje
- 1 lžička hořčice
- 2 lžičky pálivé omáčky
- 1/4 hrnku vody
- 1 naložená červená kapie
- 1/2 žluté cibule
- 500 g vepřové panenky
- 300 g zelené zeleniny (špenát, fazolky atd)
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Vepřová panenka s krátce dušenou zeleninou je zdravé jídlo plné vitamínů a minerálů. Můžete ho doplnit opečeným bramborem a skvělý lehký oběd je tu hned. Ve vysoké pánvi zahřejeme tuk na střední teplotu. Pak přidáme na malé tenčí plátky nakrájené a zlehka naklepané vepřové maso. Dále přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a vše restujeme za občasného zamíchání, dokud cibule nezesklovatí. Maso nyní odsuneme na okraj pánve a doprostřed nasypeme nakrájenou zelenou zeleninu.
Zalijeme vodou, trochu osolíme a přivedeme k varu.Pánev přikryjeme pokličkou a zeleninu s masem dusíme asi 5 minut za občasného promíchání. Po této době sundáme pokličku, do pánve přidáme hořčici a pálivou omáčku, promícháme a vaříme ještě asi 5 minut, až zelenina zkřehne.Podle chuti jídlo můžeme ještě osolit a opepřit. Nakonec do hotového jídla přidáme pokrájenou červenou kapii.