Králík pečený na cibuli recept
Králík pečený na cibuli je šťavnatý a pikantní. Chutnat bude třeba s bramborovým knedlíkem a špenátem. Vhodná je i dušená rýže.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 králičí stehna
- 2 velké cibule
- 8 plátků anglické slaniny
- 2 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček pepře
- sůl
- vývar nebo voda
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Obě cibule nahrubo nasekáme. Do pekáče nasypeme polovinu cibule, na ni rozložíme osolená králičí stehna. Každé stehno volně ovineme dvěma plátky slaniny.
Navrch nasypeme zbylou cibuli, bobkové listy, pepř a nové koření. Podlijeme vývarem a přikryjeme poklicí. V předehřáté troubě zvolna maso pečeme doměkka, až začne odpadávat od kostí. Občas během pečení podle potřeby podléváme.
Chvíli před koncem odstraníme poklici a králíka dopečeme. Nakonec odstraníme kousky koření a můžeme podávat.