Čočková palačinka s jahodami a šlehačkou recept
Čočková palačinka s jahodami a šlehačkou je nejen moc dobrá, ale obsahuje i spoustu bílkovin. Palačinku můžete připravit s náplní podle své chuti, my jsme vybrali čerstvé jahody a šlehanou smetanu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 400 g červené čočky
- 700 ml vody
- sůl
- kurkuma
- olivový olej na smažení
- čerstvé jahody
- smetana ke šlehání
- cukr - nemusí být
Způsob přípravy
Čočku namočíme přes noc do studené vody. Druhý den ji propláchneme, vodu scedíme a čočku nasypeme do mixéru. Přidáme špetku kari, soli a kurkumy, zalijeme vodou a umixujeme hladké palačinkové těsto.
Na pánvi vymazané olejem osmažíme palačinky z obou stran. Jahody nakrájíme na kousky a ušleháme smetanu. Můžeme přidat i trochu cukru.
Palačinky podáváme s jahodami a šlehanou smetanou.