Krůtí řízky pečené v troubě recept
Krůtí řízky pečené v troubě jsou křupavé a nemají v sobě tolik tuku, jako ty klasicky smažené. Přílohou jsou obvyklé brambory, bramborová kaše nebo saláty.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 600 g krůtích prsou
- 2 vejce
- 2 lžíce strouhaného sýra
- sůl
- mletý černý pepř
- hladká mouka
- kukuřičná strouhanka
- olivový olej
- alobal
Způsob přípravy
Krůtí maso nakrájíme na řízky, ty naklepeme z obou stran, okořeníme pepřem a osolíme. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů.
Připravené řízky obalíme nejprve v hladké mouce, pak ve vejcích rozšlehaných se lžičkou vody a nakonec v kukuřičné strouhance smíchané se strouhaným sýrem.
Plech vyložíme pečícím papírem a potřeme ho olivovým olejem. Obalené řízky na něj naskládáme, lehce je pokapeme olivovým olejem a zakryjeme alobalem. V předehřáté troubě je pak pečeme asi 20 minut. Potom alobal odstraníme a řízky dopečeme, přibližně stejnou dobu, do měkka.