Lasagne s mletým masem recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Lasagne s mletým masem upečeme snadno a rychle v troubě nebo i v remosce. Použijte lasagne chlazené nebo čerstvé.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 12 plátků lasagní
  • 500 g mletého masa
  • 1 stroužek česneku
  • 1 jarní cibulka
  • 100 ml rajčatového protlaku
  • 100 g parmezánu
  • vývar nebo voda
  • mletý pepř
  • sůl
  • olivový olej


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Na pánvi na lžíci oleje osmahneme nadrobno nakrájenou jarní cibulku. Přidáme mleté maso, promícháme a krátce ho osmažíme.

Nyní k masu přidáme protlak, utřený česnek , špetku soli a pepře. Zvolna maso dusíme do měkka a podle potřeby podlijeme vývarem. Necháme tekutinu vydusit.

Do vymazaného pekáče rozložíme plátky lasagní, na ně vrstvu masové směsi, pak znovu plátky lasagní a znovu vrstvu masa. Vše zakončíme vrstvou lasagní a strouhaným parmezánem.

V předehřáté troubě lasagne pečeme 30 až 45 minut. Když povrch zezlátne a omáčka na okrajích bublá, máme hotovo a vyndáme pekáč z trouby. Hotové lasagne necháme dojít v pekáčku asi 10 minut.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Lasagne s mletým masem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Lasagne s mletým masem.
Nebo hledejte podobné podle části názvu lasagne mletým masem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Lasagne s mletým masem

Kde najít informace



×