Lasagne s mletým masem recept
Lasagne s mletým masem upečeme snadno a rychle v troubě nebo i v remosce. Použijte lasagne chlazené nebo čerstvé.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 12 plátků lasagní
- 500 g mletého masa
- 1 stroužek česneku
- 1 jarní cibulka
- 100 ml rajčatového protlaku
- 100 g parmezánu
- vývar nebo voda
- mletý pepř
- sůl
- olivový olej
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Na pánvi na lžíci oleje osmahneme nadrobno nakrájenou jarní cibulku. Přidáme mleté maso, promícháme a krátce ho osmažíme.
Nyní k masu přidáme protlak, utřený česnek , špetku soli a pepře. Zvolna maso dusíme do měkka a podle potřeby podlijeme vývarem. Necháme tekutinu vydusit.
Do vymazaného pekáče rozložíme plátky lasagní, na ně vrstvu masové směsi, pak znovu plátky lasagní a znovu vrstvu masa. Vše zakončíme vrstvou lasagní a strouhaným parmezánem.
V předehřáté troubě lasagne pečeme 30 až 45 minut. Když povrch zezlátne a omáčka na okrajích bublá, máme hotovo a vyndáme pekáč z trouby. Hotové lasagne necháme dojít v pekáčku asi 10 minut.