Salát z pečené zeleniny recept
Velice vydatný salát z pečené kořenové zeleniny, brambor a řepy, který dokáže zasytit jako hlavní chod k obědu. Zeleninu chutně doplňuje kremžská hořčice.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 červená řepa,
- 1 menší celer,
- 2 menší mrkve,
- 2 petržele,
- 1 brambora,
- hrst sušeného tymiánu,
- hrst oregána,
- hrst čerstvé petrželky,
- 3 řapíky celeru,
- 8 lžic olivového oleje,
- 3 lžíce kremžské hořčice,
- sůl,
Způsob přípravy
Předehřejeme troubu na 180 °C. Zeleninu oloupeme a nakrájíme na kousky a rozložíme jí na plech, zakápneme olejem a posypeme sušeným kořením. Pečeme v předehřáté troubě cca 30 minut, zhruba v polovině pečení plech vyndáme a zeleninu promícháme.
Po dopečení necháme zeleninu vychladnout a přidáme k ní na drobno nakrájený řapíkatý celer. Přidáme hořčici a nasekanou petrželku vše promícháme a dosolíme.