Vepřové maso s těstovinami recept
Vepřové maso s těstovinami můžeme doplnit čerstvým zeleninovým salátem. Nebo miskou nakládané zeleniny.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g vepřové kýty
- 1 balení těstovin
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 2 cherry rajčátka
- 1 cibule
- čerstvá bazalka
- olivový olej
- kari koření
- mletá sladká paprika
- mletý barevný pepř
Způsob přípravy
Připravíme marinádu smícháním olivového oleje, kari koření, utřeného česneku, mletého pepře, mleté papriky a špetky soli. Maso nakrájíme na tenké nudličky a promícháme s marinádou. V chladnu ho necháme ležet alespoň půl hodiny.
Mezitím si ve slané vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu. Ve vysoké pánvi na trošce oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí. Pak přidáme na tenké proužky nakrájené obě papriky a krátce vše podusíme.
Nyní k zelenině přidáme maso a zprudka ho orestujeme. Snížíme teplotu plotny a vše ještě pár minut dusíme, až maso změkne.
Těstoviny promícháme s masovou směsí, posypeme nasekanou čerstvou bazalkou a ozdobíme na čtvrtky nakrájenými rajčátky.