Jarní salát s chřestem recept
Chuť jemného chřestu příjemně doplňuje aromatický kozí sýr rozdrobený v salátu. V kombinaci s čerstvými zelenými listy a křupavými oříšky tvoří lahodný a rychlý jarní salát.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 hlávkové saláty,
- svazek zeleného chřestu,
- 6 červených ředkviček,
- 1 cuketa
- hrst baby špenátu,
- hrst čerstvého hrášku,
- 1 menší kozí sýr,
- hrst vlašských oříšků,
- hrst petrželky,
- sůl a pepř dle chuti,
- 1 lžíce olivového oleje
- Zálivka:
- 2 lžíce citronové šťávy,
- 2 lžíce olivového oleje
Způsob přípravy
Chřest očistíme, odlomíme dřevnaté konce, potřeme olivovým olejem a na pánvi 7 minut restujeme ze všech stran. Po vychladnutí chřest podélně nakrájíme.
V menší míse promícháme citronovou šťávu s olejem a dochutíme solí a pepřem. Pak přidáme rozdrobený kozí sýr a promícháme se zálivkou. Nakonec přidáme nakrájený chřest.
Ředkvičky, cuketu i salát omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Petrželku a vlašské ořechy nasekáme na drobno. Vše dohromady promícháme a zakápneme zálivkou s chřestem a kozím sýrem a můžeme podávat.