Zelná placka recept
Měla jsem ještě sádlo z kachny, tak jsem ho použila,dala jsem zbytek dietního salámu, strouhaný sýr a petrželku. Sbaštili jsme celej plech a brzy si je zopakuji. Sbaštili jsme celej plech a brzy si je zopakuji.
Podobné recepty jako Zelná placka
Dušené hlávkové zelí recept
Postup přípravy receptu. Nakrouhané zelí propláchneme vodou a dáme na mírný plamen do velkého hrnce zpočátku odkryté a podlité jen vodou, aby vyprchaly čpavé látky.
Podobné recepty jako Dušené hlávkové zelí
Polévka ze zelí s párkem recept
Polévka z čínského-pekingského zelí s míchanými špekovými vejci . Netradiční špenátová polévka ze špenátového pudinku . Gulášová polévka s párky . Tématické fráze: recepty v nemčině polevka z červeného zelí polévka ze zelí recept v němčině zelí s párkem zelňačka s párkem kapustová polévka s párkem z
Podobné recepty jako Polévka ze zelí s párkem
Dušené zelí mojí babičky
Zelí dělám přímo na cibulce, bez slévání vody - chuť doladím cukrem, hustotu bramborovými vločkami a zatím všem chutnalo :-) Co ale mně nesmí chybět na úplný závěr je pár kapek Maggi - toho z hranaté lahvičky.
Podobné recepty jako Dušené zelí mojí babičky
Zelník na plechu recept
Vymačkáme z nich šťávu, stejně jako z kysaného zelí a smícháme dohromady. Přidáme hrubě nastrouhané uzené maso, vejce, mouku, strouhaný česnek, kmín, zelené bylinky, osolíme, opepříme a nakonec vsypeme promnutou majoránku.
Podobné recepty jako Zelník na plechu
Dušené červené zelí recept
Postup přípravy. Větší cibuli nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme olej a cibuli pomalu orestujeme dozlatova. Pak přidáme sterilované červené zelí i s nálevem.
Podobné recepty jako Dušené červené zelí
Bramboráky
Když tam dáte mléko, je z toho spláclá placka a ne bramborák (po východočesku kramflek, který musí být nadýchaný a křupavý). Lepší chuť bramboráku dodá, když do těsta zamícháte trochu na drobno nakrájené syrové cibule. Jo a taky sušená nať dokáže udělat zázraky. Nejen majoránka, ale taky celer, petr
Podobné recepty jako Bramboráky
Domácí kysané zelí
Podle toho jak je nádoba se zelím velká, necháme ji 1-2 dny v teple (kolem 18 °C) a teprve pak ji přemístíme do chladné místnosti (asi 8-10 °C) k dalšímu kysání.
Podobné recepty jako Domácí kysané zelí
Zelné šlíšky recept
Vytvoříme dva válečky, odkrajujeme z nich kousky a vyválíme menší šlíšky - asi jako šišky z bramborového těsta. Dáme postupně vařit, po vyplavání na povrch ještě chvíli povaříme - tak 3-5 minut - a důkladně scedíme.
Podobné recepty jako Zelné šlíšky