Sdílet:

Pečené koleno recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření120 minPočet porcí2 porce

Pečené koleno se zelím nám bude nejlépe chutnat se sklenicí studeného piva. Je to příjemná večeře v sychravých podzimních a zimních dnech.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 vepřové koleno
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • špetka mletého kmínu
  • sůl
  • 500 g kysaného zelí
  • 2 hřebíčky
  • 2 bobkové listy
  • 3 kuličky nového koření
  • 1 lžička cukru krupice


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Cibuli nakrájíme na kroužky a naskládáme ji na dno pekáče.

Vepřové koleno nařízneme na několika místech přes kůži až k jemnému masu a potřeme ho utřeným česnekem, solí a kmínem. Pak ho položíme na cibuli, trochu podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut.

Po této době teplotu trouby snížíme na 150 stupňů a znovu maso pečeme asi 1,5 hodiny. Občas ho otočíme. Když je koleno měkké, vyndáme ho z pekáče a na cibuli navrstvíme kysané zelí s hřebíčky, bobkovým listem a novým kořením. Zlehka zelí posypeme trochou cukru.

Na zelí položíme vepřové koleno a vše krátce zapečeme. Nakonec z pekáče odstraníme bobkový list, nové koření a hřebíček a pečené koleno se zelím podáváme horké.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Pečené koleno recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pečené koleno.
Nebo hledejte podobné podle části názvu pečené koleno .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pečené koleno


×